Αρχική>ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ>ΚΟΛΑΤΣΙΟ (ΣΝΑΚ)

ΚΟΛΑΤΣΙΟ (ΣΝΑΚ)

 
Υγιεινά σνακ εκτός σπιτιού. 
Η συχνή κατανάλωση πρόχειρων γευμάτων, γλυκών και αναψυκτικών είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες που μπορεί να οδηγήσει σε υπερβάλλον βάρος και παχυσαρκία. Τα παιδιά περνάνε μεγάλο μέρος της ημέρας τους στο σχολείο ή εκτός σπιτιού και χρειάζονται τροφή κι ενέργεια μέχρι να επιστρέψουν σπίτι. 
Σημαντικό μέρος της διατροφικής διαπαιδαγώγησής του παιδιού πρέπει να αφορά τα τρόφιμα που καταναλώνει εκτός σπιτιού. Ο ρόλος των γονέων είναι σημαντικός γιατί αυτοί παρέχουν τις εμπειρίες γύρω από τη διατροφή. Είναι λοιπόν απαραίτητο να ετοιμάσουν οι ίδιοι το κολατσιό από το σπίτι με ποικιλία υγιεινών τροφών για να του διδάξουν να επιλέγει σωστότερες τροφές ή να καθοδηγήσουν τις επιλογές του για το πια σνακ μπορεί να αγοράσει όταν βρίσκεται εκτός σπιτιού. 
 
Γονείς, το κλειδί είναι να μη σταματήσετε να προσπαθείτε.
Προσφέρετε πάντα υγιεινά σνακ, αυξήστε τα φρούτα και τα λαχανικά, καθιερώστε καλύτερες εναλλακτικές λύσεις, φροντίστε να μη καταναλώνει θερμίδες από αναψυκτικά ή ποτά και αποφύγετε τα έτοιμα γιατί περιέχουν σε μεγάλες ποσότητες αλάτι, ζάχαρη και συντηρητικά. Ελέγχετε τις ετικέτες των τροφίμων μαζί με τα παιδιά και μάθετε να τις διαβάζετε σωστά. Προσπαθήστε το γλύκισμα να είναι εξαίρεση στη διατροφή του.
Η εκπαίδευση του παιδιού για σωστότερη επιλογή σνακ εντός και εκτός σχολείου είναι διαρκής. Μην απελπίζεστε και μην εγκαταλείψετε τον αγώνα. Να δίνετε πάντα στο παιδί υγιεινές επιλογές. Η ισορροπημένη διατροφή περιλαμβάνει ποικιλία τροφών από όλες τις ομάδες ώστε το παιδί να παίρνει τα θρεπτικά συστατικά και την ενέργεια που χρειάζεται για την ομαλή ανάπτυξή του. Βοηθήστε το να μην καταφεύγει στο κυλικείο και αντικαταστήστε τις έτοιμες τροφές με φρούτα, χυμούς, γιαούρτια, τοστ ή σάντουιτς με ψωμί ολικής αλέσεως ή ένα κομμάτι πίτα φτιαγμένη στο σπίτι από αγνά υλικά. Αναζητήστε ιδέες και συνταγές στο διαδίκτυο ή από φίλους και πάντα να συζητάτε με το παιδί τις προτιμήσεις του ώστε να το καθοδηγείτε προς τις υγιεινότερες επιλογές.  
Γραφτείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε νέα
E- MAIL: info@goandplay.org