Αρχική>ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ>ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

 

Το κλειδί είναι η διατροφική διαπαιδαγώγηση.
Η σωστή διατροφή είναι απαραίτητο στοιχείο για την υγεία όλων και εξασφαλίζει τη φυσιολογική σωματική ανάπτυξη και την υγεία παιδιών και εφήβων. Η υιοθέτηση ισορροπημένων διατροφικών συνηθειών και ενός πιο φυσικού δραστήριου τρόπου ζωής είναι από τα σημαντικότερα ζητήματα που αφορούν την υγεία του ατόμου σε όλη τη διάρκεια του βίου του. 
Οι συμπεριφορές και οι στάσεις απέναντι στη διατροφή διαμορφώνονται από την παιδική ηλικία και παγιώνονται στην εφηβική ηλικία. Ο ρόλος της οικογένειας στη διατροφική διαπαιδαγώγηση είναι πρωταρχικός και αδιαμφισβήτητος. Για τον λόγο αυτό είναι σημαντικό γονείς και δάσκαλοι να ασχοληθούν με την προσωπική εκπαίδευση των παιδιών ώστε αυτά να υιοθετήσουν από νεαρή ηλικία συνήθειες επωφελείς για την υγεία τους.
 
Απλές αλλαγές στις συνήθειες και τον τρόπο ζωής μπορεί να αποβούν εξαιρετικά επωφελείς.
Καθημερινό πρωινό, ποικιλία τροφών στο καθημερινό διαιτολόγιο, μικρά και συχνά γεύματα, συχνή κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, αποφυγή τροφών πλούσιων σε ενέργεια και φτωχών σε θρεπτικά συστατικά (π.χ. αναψυκτικά), σχεδιασμός εβδομαδιαίου προγράμματος διατροφής, ανάγνωση ετικετών τροφίμων και φυσικά κατανάλωση αρκετής ποσότητας νερού είναι μερικά μυστικά για να προσλαμβάνουν παιδιά και έφηβοι τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για την ανάπτυξή τους και να διαμορφώνουν υγιεινές διατροφικές συνήθειες.
 
Γραφτείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε νέα
E- MAIL: info@goandplay.org